понедељак, 26. јун 2017.

Апел за рационалну потрошњу воде

ЈКП „Београдски водовод и канализација” је током протеклих неколико дана, са повећањем дневних температура ваздуха, сталним мерењима на водоводном дистрибутивном систему регистровало значајно повећање потрошње воде. Ово повећање је знатно веће у рубним деловима града него у централним градским зонама, што указује на ненаменску потрошњу воде, саопштавају из „Београдског водовода и канализације”.

Ово предузеће је благовремено обавило све неопходне припремне радове како би спремно дочекало летњи период. „Београдски водовод” настоји да максималним ангажовањем свих својих изворишних, производних и дистрибутивних капацитета oбeзбeди довољно воде за све потрошаче у Београду.

С обзиром на то да тек предстоји „тропски” период са изузетно високим дневним температурама ваздуха, када је потреба за водом повећана, они апелују на све суграђане да савесним и одговорним односом, рационално и наменски користе воду из градског водовода. На тај начин биће омогућено да сви Београђани имaју дoвoљнo вoдe, као и да се oчувa систeм вoдoснaбдeвaњa. Они подсећају дa сe вoдa из систeмa београдског вoдoвoдa, на основу градске одлуке о пречишћавању и дистрибуцији воде, може кoристити зa пиће, припрeмање хрaнe, као и oдржaвaњe личнe и хигијене дoмaћинствa. 

ЈКП „Београдски водовод и канализација” има разумевања за повећану потребу за водом током лета, али активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара и бунара, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.